sfl-logomskrift

Historie

Selskab for Ligestilling har eksisteret som forening i mere end tyve år. Foreningen blev stiftet i 1991 under navnet Kvindeligt Selskab, med blandt andre tidligere Kvinfo-direktør Elisabeth Møller Jensen i spidsen. Kvindeligt Selskab opstod efter en død periode i den feministiske kamp i Danmark og man ønskede med Selskabet at sætte køn i spil ud fra en kulturel og litterær tilgang frem for en direkte politisk. Man satte eksempelvis fokus på kvinder i musik og kunst.

I slutningen af halvfemserne og starten af det nye årtusind blev Selskabet i et stigende omfang interesseret i en politisk agenda. Selskabet blev eksempelvis en kendt kritisk røst mod CULT-reklamerne og var også fremtrædende i den politiske diskussion om prostitution.

I 2007 skiftede foreningen navn til Selskab for Ligestilling. Dette for mere tydeligt at invitere andre end kvinder ind i Selskabet. I Selskab for Ligestilling fokuserer vi i dag på kønspolitik i bred forstand. Vi ser det kulturelle og det politiske som uadskillelige størrelser – derfor er vores syn på køn og ligestilling altså både kulturelt og politisk.