sfl-logomskrift

Vision

Selskab for Ligestilling arbejder ud fra et queerfeministik grundlag. For os betyder det, at vi arbejder hen imod et opgør med de gængse normer, der på en lang række områder medfører at mennesker bliver ekskluderet og undertrykt i vores samfund.

Nogle af de normer vi anser som værende uhensigtsmæssige for samfundet er bl.a. opdelingen i binære kønsroller, heteronormativiteten og idealet om monogamiet. Når vi i Selskab for Ligestilling oplever disse normer som problematiske, er det fordi de er med til at udskamme de mennesker, der vælger at gøre sin person eller at leve sit liv på en anderledes måde.

Et opgør med disse normer vil være med til at frigøre individet og skabe mere mangfoldighed. Der skal selvfølgelig fortsat være plads til at være både heteroseksuel, gift og cis-kønnet – dette skal blot ikke have mere værdi eller tildeles flere privilegier end andre måder at gøre og leve sit liv på.


Selskab for Ligestilling er en kønspolitisk organisation, der ønsker at skabe et mere ligestillet samfund til gavn for alle køn. Vi ønsker at udbrede forståelsen af og tolerance overfor alle køn/seksualiteter/samlivsformer.